جامع ترين نرم افزار پژوهشي- تحقيقي در دنياي ديجيتال
اولين نرم افزار فيش برداري فارسي است که علاوه بر قابليت فيش برداري، امکان ساخت کتابخانه الکترونيک ، بانک نوا و نما و خروجي ساز با قابليتهاي بالا را به شما مي دهد
پژوهش يار از قابليّتهاي بالايي براي فيش برداري الکترونيک، ساخت کتابخانه الکترونيک بدون دانش برنامه نويسي، بانک نوا و نما و… برخوردار مي باشد
بسياري از دانشجويان و محققان از بي نظمي و حجم انبوه اطلاعات کامپيوتري خود رنج مي برند و اين امر انگيزه تحقيق کامپوتري را در آنها کمرنگ مي کند
با امکانات منحصر به فردي که در اين نرم افزار گنجانده شده است انگيزه شما براي تحقيقات کامپيوتري چند برابر مي شود زيرا اين نرم افزار تمامي اطلاعات و داده هاي شما را بصورت ليست درختي و منظم در اختيار شما قرار مي دهد
در اين نرم افزار جداي از ساماندهي اطلاعات متني شما داراي قابليت ضميمه عکس، فيلم، صوت و… را نيز دارا مي باشد
ايجاد فيش تحقيقاتي به روش استاندارد با قابليت جستجو و موضوع بندي کلي، عام، خاص و اخص و ريز موضوعات بصورت نامحدود ، کليد واژه ، نمايه و ماخذ و…
امکان ساخت کتابخانه الکترونيک با فايهاي وب و متن با قابليت جستجو و فهرست بندي
تهيه ليست درختي بر اساس موضوعات کلي، عام، خاص و اخص و…
ساختن بانک نوا و نما و دهها قابليت ديگر که باعث گرديده اين نرم افزار نسبت به ساير نرم افزارهاي مشابه برتري داشته باشد
توضيحات کاملتر:
فرآورده ي تحقيق ، دانش است اما پژوهش خود يک فن است . بنا بر اين ، پژوهيدن مانند هر فن و صنعت ديگري نياز به ابزارهاي مناسب خود دارد . اگر نوشتن بي قلم و کاغذ ميسر نيست ، تحقيق نيز بي ابزار پيش نمي رود . تحقيق از مطالعه آغاز مي شود ، سپس تامل و آنگاه در هم ريختن اطلاعات و ارزيابي آن ها .
در عصر ما ، براي دسترسي به مواد تحقيق ، راههايي غير از مراجعه به کتاب فراهم آمده است که استفاده از شبکه ها و برنامه هاي رايانه اي مهم ترين آن هاست . در هزاره ي سوم و در عصر تکنولوژي استفاده از اين دست امکانات ، ديگر يک راه برتر نيست ، بلکه متعين و تا حدي يگانه است . از آن جا که پژوهشگران ، به ضرورت و اهميت مراجعه به اين گونه امکانات شگفت انگيز آگاهي دارند موسسه احرار انديشه در راستاي ترويج و تشويق مقوله ي تاليف و نگارش و تعميق فرهنگ پژوهش و ايجاد سهولت و کاربردي تر کردن اين مقوله اقدام به تهيه نرم افزار «پژوهش يار» نمود که اميد است مورد عنايت و استقبال شما پژوهشگران گرامي قرار گيرد .
معرفي كلي:
بصورت کلي برنامه پژوهش يار از سه بخش اصلي تشکيل شده است:
1-بخش لوح (مديريت فيش هاي تحقيقاتي )
از قالب استاندارد فيش طبق نظر اساتيد حوزه و دانشگاه استفاده شده که شامل پارامترهايي همچون:
شماره مسلسل موضوع – مشخصات – ماخذ اصلي ( کتاب، مؤلف، ناشر و … ساير مشخصات مأخذ) – نمايه – کليدواژه (مخصوص مواردي است که بيش از موضوع هاي تعريف شده (کلي ، عام، خاص) شما مي خواهيد به متن فيش خود موضوع بدهيد) و همچنين فايل ضميمه فيش که مي تواند شامل هر نوع فايلي: عکس، فيلم، صوت ، pdf و … باشد.
پژوهشگر مي تواند مطالب (فيش هاي تحقيقاتي) خود را در بخش ورود اطلاعات برنامه ثبت نمايد، از مزيتهاي بخش ورود اطلاعات آن است که خود مستقلا داراي جستجو (براساس تمامي پارامترها) ، چاپ و … از همه مهتر قابليت خواندن (ايمپورت) فيش هاي قبلي شما را نيز دارا مي باشد
با استفاده از قابليت خواندن از فايل (که مخصوص فايلهاي متني چه محيط dos (زرنگار و …) و چه محيط windows (ورد و …) ) و استفاده از نمايه ها براي هر پارامتر در فايل متن خود اقدام به خواندن تمامي فيشهاي ثبت شده قبلي خود مي باشيد
و البته قابليت خواندن از جدول نيز مخصوص مواردي است که شما قبلا فيش هاي خود را در يک محيط برنامه اي (ديتابيس هايي همچون: اکسس، فاکس، اکسل و …) وارد کرده باشيد
و نکته مهمتر آنکه هر زماني که بخواهيد قادر خواهيد بود با استفاده از گزينه ذخيره گزارش از فيش هاي موردنظر خود (که با استفاده از قابليت جستجو مي توانيد آنها را دسته بندي نماييد) خروجي جدولي و يا متني از فيش هاي خود بگيريد.
محقق مي تواند پس از ثبت فيش هاي تحقيقي خود از قابليت فهرست سازي (موجود در منوي سيستم) استفاده نماييد تا مطالب فيش هاي خود را به صورت دسته بندي شده و مرتب تر ملاحظه نمايد.
پس از انجام عمليات فهرست سازي ، محتويات منوي فيش (منوي دوم برنامه) فعال مي شود بدين صورت که محقق مي تواند به مطالب فيش هاي خود به صورت دسته بندي شده براساس : ليست موضوعات خاص، ليست موضوعات کلي، ليست کليدواژه ها و همچنين جستجوي ويژه دسترسي يابد.
2-بخش کتابخانه الکترونيکي
در اين بخش محقق مي تواند مطالب و محتويات کتابهاي الکترونيکي خود را ثبت نموده تا علاوه بر امکان دسترسي به فهرست و محتويات آن ، بتواند در متون مربوطه نيز جستجو نمايد.
مشابه بخش فيش ، در اين بخش نيز محقق ابتدا در بخش ورود اطلاعات مشخصات کتاب الکترونيکي خود را در پارمترهايي: نام کتاب، موضوع کلي و فهرست کتاب وارد مي نمايد
براي تعيين فهرست کتاب محقق مي تواند لينک فايل index کتاب موردنظر خود را به برنامه معرفي کرده تا نرم افزار اتوماتيک لينکهاي داخل آن فايل (ايندکس) را خوانده و ليست نمايد تا محقق آن را متناسب با نياز خود تغيير داده و يا تأييد نمايد.
در اين بخش نيز محقق قادر به جستجو بر اساس نام و موضوع کتاب بوده و همچون بخش لوح قادر است پس از تعيين فهرست سازي برنامه (موجود در منوي سيستم) مطالب کتابهاي الکترونيکي خود را در منوي کتابخانه الکترونيکي براساس دسته بندي هاي متعدد همچون: ليست موضوعات کلي، ليست عناوين، ليست کليدواژه ها و … بصورت ساختار درختي همراه با متن کتاب و همچنين قابليتهاي متعدد در بخش جستجو من جمله جستجوي ترکيبي و عطفي در متن کتاب ملاحظه نمايد.
3-بخش نوا و نما
در اين بخش محقق مي تواند فايلهاي صوتي و تصويري خود را با تعيين عنوان و سخنران و موضوع و از هم مهمتر متن فايل موردنظر وارد نمايد.
به طور نمونه شما مي توانيد کليه فايلهاي صوتي مربوط به سخنراني اساتيد درسي خود را با تعيين موضوع وارد نماييد و براي هر يک از دروس يک نرم افزار خروجي ارائه دهيد.
نکته: از قابليتهاي اين نرم افزار استفاده از برنامه خروجي ساز مي باشد بدين صورت که شما پس از ثبت تمامي فيشهاي تحقيقاتي و يا وارد نمودن كليه كتاب هاي خود به داخل نرم افزار مي توانيد از كتابخانه خود و از فيش ها بصورت موضوعي از آنها به صورت نرم افزار خروجي بگيريد و بر روي سيستم هاي ديگر نصب كنيد .
بطور مثال : شما مي خواهيد در رابطه با بحث روانشناسي و تربيت نرم افزاري تهيه نماييد، کافي است تا با استفاده از قابليت جستجو فيش هاي مربوطه را گلچين کرده و با استفاده از قابليت خروجي ساز نرم افزار exe جدا با قابليتهايي همچون: تعيين ظاهر برنامه setup، تعيين گروه و عنوان نرم افزار خروجي و … بدون نياز به برنامه نويس براي خود نرم افزار تهيه نماييد.
و يا در بخش کتابخانه الکترونيکي نيز متناسبا با موضوع مورد تحقيق خود مثلا در اينجا بحث امام شناسي کليه کتابهاي مربوطه را دستچين کرده و از آنها يک نرم افزار جداگانه با عنوان و تصوير زمينه و ستاپ جداگانه تهيه نمايد.
با عرض سلام و خسته نباشيد. مي خواستم سوال کنم آيا اين نرم افراز امکان هماهنگ شدن با دو سيستم را داراست يانه. به طور مثال بر روي لب تاپ و کامپيوتر خانگي بتوان نصب کرد به گونه اي که به راحتي مطالب پژوهش شده با کامپيوتر خانگي را بتوان به لب تاپ منتقل کرد و بالعکس. شبيه چيزي که در برنامه وان نت موجود است که به مي توان پوشه بانک اطلاعاتي را در يک فلاش قرار داد به گونه اي که با اتصال آن به کامپيوتر به طور خودکار تمامي فايلها را مقايسه و هر تغييري اعم از اضافه و کم و تغيير را به روز رساني مي کند.
با سلام
بله
شما مي توانيد کليه اطلاعات نرم افزار پژوهش يار (محتويات شاخه DATA (شامل اطلاعات خروجي نرم افزار) , DBF (محتويات بخش ورود اطلاعات) را بصورت دستي کپي کرده و در سيستم مقصد (پي سي يا نوت بوک فراخواني کنيد)
و يا اينکه در داخل محيط نرم افزار از قسمت منوي سيستم از گزينه پشتيبان گيري اطلاعات استفاده کنيد (که خود به صورت تفکيکي مشخص مي کند که کدام قسمت را مي خواهيد پشتيبان گيري کنيد) و در سيستم مقصد از همين منو گزينه بازيابي اطلاعات را انتخاب کنيد
و حتي اگر فقط در قسمت ورود اطلاعات قسمت لوح (فيش ها) را مي خواهيد مي توانيد در همان بخش از گزينه ذخيره نتايج گزارش استفاده کنيد و تحت هرقالب که خواستيد (dbf, excl,xml,mdb,doc,html,….) اطلاعات را بازيابي کنيد و در سيستم مقصد از امکان خواندن اطلاعات از فايل (مخصوص فايلهاي متني مثل تکست و ورد و اچ تي ام ال) و يا خواندن از جدول (اکسس، فاکس و ….) استفاده نماييد
خلاصه آنکه روش هاي انتقال اطلاعات در اين نرم افزار حتي در بين هزاران سيستم به راحتي امکان پذير هست
بسياري از مراکز استفاده کننده اين نرم افزار، جهت سهولت و مشکلات شبکه اي (سخت افزاري) خود معمولا بدين صورت از کاربران بسيار بصورت مشترک استفاده مي نمايند. (هرچند اين نرم افزار امکان استفاده در محيط شبکه را نيز دارا مي باشد)
موفق و مؤيد باشيد
معاونت اطلاع رساني
مؤسسه احرار انديشه
با سلام 1- آيا امکان رنگي کردن متن فيش و رنگي کردن درختواره ها براي مرور سريع وجود دارد؟ 2- آيا براي وارد کردن فيش هر دفعه بايد وارد نرم افزار بشيم و پيست کنيم؟ اگر جواب بلي باشد اون وقت خسته کننده ميشه به خصوص که در محيط اينترنت باشيم. 3- يه نفر که نرم افزار پژوهش موسسه ولي عصر رو داشت مي گفت که پي دي اف ها و زرنگارها رو هم برنامه مي خوانه و اونا رو به صورت درختي نشون مي ده آيا نرم افزار شما هم چنين است؟ آيا سازنده نرم افزار پژوهش شما بوده ايد؟ 4- آيا امکان جستجوي دقيق و خودکار در کل فيش ها فراهم است؟ 5- آيا برنامه نسخه جديدتر و امکانات جديدتري را در سالهاي بعد خواهد داشت؟ مثلا ممکنه تا پنج سال به روز نشود؟
با سلام
1 – خير ، خير (اين قابليت در بخش کتابخانه الکترونيکي هست و نه در بخش لوح )
در قسمت متن فيش در بخش لوح تنها متن قرار دارد و البته مي توان قابليتهاي همچون بولد و ايتاليک متن و همچنين افزودن انواع فايلهاي ضميمه به قسمت هاي مختلف داخلي متن را نيز اشاره کرد (که به هنگام نمايش متن فيش در خروجي آن فايل ضميمه نيز اجرا مي شود يعني اگر تصويري باشد و يا فايل صوتي و يا پي دي افي باشد در آن قسمت متن که آن فايل ضميمه اتچ شده ، آن فايل نمايش داده مي شود) و البته اين قابليت سواي قابليت کلي اتچ فيش مي باشد که مي توان نامحدود فايل ضميمه را بصورت ضميمه (مشابه ايميل به فيش الصاق نمود)
2 – بله ، وليکن در قسمت يادداشت برنامه قابليت فراخواني اتوماتيک حافظه کليپ بورد ويندوز تعبيه شده ، براي اين منظور کافي است در داخل محيط نرم افزار بخش يادداشت را باز کرده و حال در هر برنامه ديگري (اينترنت، ورد و يا ساير نرم افزارها و ….) هر کجا که عمل کپي را انجام دهيد به صورت اتوماتيک در بخش يادداشت پيست مي شود
3 – بله ، بله
در حقيقت نرم افزار پژوهش يار ادامه نرم افزار پژوهش مي باشد در مؤسسه تحقيقاتي حضرت ولي عصر (عج) متأسفانه به دليل نبود نيروي کافي و همچنين بحث قفل نرم افزاري تلفني که وجود داشت قابليت پشتيباني ضعيف بوده و داراي دردسرهاي بسيار بود لذا کل امتياز آن را واگذار و نرم افزار را رها کرديم (البته براي عدم ايجاد اشکال در خريداران از سال 85 ديگر نرم افزار ارائه نشد و تا سال 88 نيز پشتيباني وجود داشت و از آن به بعد نيز ديگري در رابطه با نرم افزار پژوهش پاسخگو نبوديم)
وليکن در مورد برنامه پژوهش يار کل قابليت برنامه قفل گذاري را به برنامه قفل شتاب واگذار کرده (تلفن گويا، اس ام اس، سايت و …) و از دردسرهاي پشتيباني مربوطه خود را رها کرديم
البته همانطور که در پاسخ اول اشاره شد در قسمت ضميمه فيش (همچون برنامه پژوهش) قابليت اتچ تمامي فايلهاي سيستمي وجود دارد و به هنگام اجرا نيز فايل توسط پيش فرض ويندوز باز مي شود و سواي اين قابليت امکان اتچ نيز در داخل متن و نمايش همزمان (به هنگام باز کردن فيش) نيز قرار داده شده است.
4 – بله ، منظور شما از قابليت جستجوي خودکار را متوجه نمي شويم
هم در بخش ورود اطلاعات و هم در بخش خروجي امکان جستجو براساس تک تک پارامترهاي ورودي فيش براساس عملگرهاي جستجوي يا, و, … و دقيق وجود دارد
و پس از جستجو (در بخش خروجي) در صورت انتخاب عبارت جستجو در داخل متن ، عبارت موردنظر در داخل متن فيش به صورت هاي لايت نمايش داده مي شود
5 – مشخص نيست، بله
برنامه روشني در رابطه با آينده نرم افزار وجود ندارد چرا که در حقيقت عقبه اين نرم افزار بالغ بر 7 سال مي باشد (چرا که نسخه اوليه آن در سال 84 در مؤسسه ولي عصر (عج) توليد شده است) و نهايتا در اين مدت انتقادات، پيشنهادات بسياري شده و سعي بر انجام اکثر آنها و رفع نواقص و … گرديده شده و از همه مهمتر قابليت هاي خروجي سازي اين نرم افزار مدنظر بوده که محقق (کاربر) بتواند بخشي يا تمامي تحقيقات خود را به صورت يک نرم افزار (بدون نياز به برنامه نويس) حتي بدون نياز به طراحي برنامه ستاپ انجام دهد و همه اين دلايل باعث شده است که در جشنواره بين المللي رسانه هاي ديجيتال (در بين توليدات ساير مراکز همچون نور (برنامه فيش نگار) و معاونت پژوهش حوزه (برنامه فيش مبلغ)) اين برنامه به عنوان اول در بخش توليد محتوا دست پيدا کند.
و البته نکته اصلي در رابطه با اين موضوع (عدم ارائه نسخه جديدتر اين نرم افزار) توجه مؤسسه به ساير محصولات و نرم افزارها و همچنين توليدات جديد بوده چرا که حقيقتا سواي بحث فني و گرافيک نرم افزارها، از ديد پژوهشي توليد هر محصول زمان و هزينه بسياري براي اين مؤسسه دارد.
به طوري که مثلا نرم افزاري مثل شاخ شيطان (ويژه وهابيت) با وجود تعامل و همکاري با مراکز مرتبط با اين موضوع ، بيش از سه سال زمان و هزينه اي کلان از ما وقت و انرژي برد و يا نرم افزار جديد شيطان پرستي ما با بيش از دو سال هنوز تکميل نشده است و موارد مشابه ديگر
موفق و مؤيد باشيد
واحد فني
مؤسسه احرار انديشه
سلام ما ايننرم افزار راداشتيم از ضعفهاي آن اين که1- بايدزبان عربي را از ويندوز برايش انتخاب کنيم 2-قسمت فهرست آن حروفهاي محدودي را مي توان قرار دادکه با محدوديت فهرست نويسي مواجهيم 3-قسمت نمايش متن اصلي بسيار کوچک هست که سه الي چهار سطر در آن نمايش داده مي شودکه بسيار کم هست 4- با تقويم روز يک روز تفاوت داشته البته اميد است تا بحال اصلاح شده باشد .مجموعا کار بدرد بخوري هست بشرط اصلاح اين موارد .
با سلام
بله مطمئنا اين نرم افزار نيز داراي نقاط ضعفي مي باشد و اما توضيحاتي در رابطه با ايرادات مطرح شده:
1 – الزامي در انجام اين کار نيست و مي تواند مشابه ساير نرم افزارهاي فارسي گزينه persian را در زبان يوني کد ويندوز برايش نصب کرد وليکن جهت مشاهده مناسبتر برخي ليست ويوها (نه ساختارهاي درختي) به علت مشکل عدم ساپورت مايکروسافت از زبان فارسي به عنوان زبان راست به چپ ، الزام در انتخاب زبان يوني کد به عنوان زبان عربي داشته ايم (البته اگر محدوديت و مشکل در وجود صفحه کليد عربيک باشد مي توان پس از انتخاب زبان يوني کد، آن را حذف کرد)
2 – اگر منظورتون فهرست برداري در بخش کتابخانه الکترونيکي باشد، که داراي محدوديت 80 کاراکتري هست که خوب طبيعتا اگر فهرست برداري درست انجام شده باشد هيچ گاه نمي توان عبارتي بيش از اين تعداد کاراکتر براي يک عنوان درنظر گرفت (چرا که دقت داشته باشيد عناوين فهرست، همان عناوين و سرفصلهاي يک کتاب مي باشند)
3 – در بخش نمايش متن متناسبا با محدوديت موجود در طرح گرافيکي و همچنين وجود ساير آيتم ها فيش نمي توان بيش از اين اندازه جا قرار داد وليکن دقت داشته باشيد که در راست کليک متن قابليت نمايش متن در اندازه فول اسکرين وجود دارد و سواي آنکه با تنظيم فونت مخصوص دريافتي هاي چندخطي مي توانيد فونتي با سايز کوچکتر مثلا 14 يا 12 انتخاب کنيد تا تعداد سطرهاي بيشتري را در محل مخصوص نمايش متن ، ملاحظه بفرماييد
4 – به احتمال زياد، تقويم ميلادي سيستم شما يک روز عقب مي باشد. چرا که اين تقويم بر روي تمامي نرم افزارهاي اتوماسيون (حسابداري، انبارداري، حقوق و دستمزد و …) اداري اين مؤسسه پياده سازي شده و براساس آن عملياتهاي مختلفي انجام مي شود که اگر دچار خطا مي شد بيس و کليات کار نرم افزار خراب مي گشت (سواي آنکه جهت اطمينان باز بخش موردنظر (تقويم) نرم افزار چک شد و مشکلي از جهت تاريخ جاري نيز نداشت)
در حالت کلي اين قسمت (تقويم) تقويم ميلادي و شمسي از سيستم عامل گرفته مي شود و دچار نقص و اشتباه از سمت خود نيست (مگر تاريخ سيستم مشکل داشته باشد) وليکن در مورد تقويم قمري با توجه به مشکلات وجود داشته در اين تقويم ممکن است در برخي از ماه هاي قمري يک روز اختلاف وجود داشته باشد
با تشکر از انتقاداتان
ما را از نقط نظرات خود بهره مند بفرماييد
با تشکر
واحد فني
مؤسسه احرار انديشه